Ställ in dina personliga rumsinställningar

| 1 |
Logga in på User Hub och välj sedan Inställningar. |
| 2 |
Gå till Mitt personliga rum och ange ett nytt namn i namnet Personligt rum. Ditt personliga rumsnamn kan vara 1—128 tecken långt. |
| 3 |
Om du vill redigera länken Personligt rum anger du ett nytt ID. Din personliga rumslänk har följande krav:
Om du ändrar ditt personliga rums-ID uppdaterar du dina tidigare schemalagda personliga rumsmöten så att du använder din nya URL för personligt rum. Den tidigare webbadressen fungerar inte längre. |
| 4 |
Om du vill låsa ditt personliga rum automatiskt efter att mötet har star tat markerar du Automatiskt lås och anger antalet minuter. Du kan välja 0, 5, 10, 15 eller 20 minuter. När ett möte låses väntar deltagarna med att gå med i mötet tills du godkänner dem. |
| 5 |
För Cohost, markera Tillåt cohosts för mina personliga rum smöten. Om du tillåter en annan person eller videoenhet att vara värd för dina personliga rumsmöten väljer du ett av alternativen:
|
| 6 |
För Dela innehåll marker ar du eller avmarkerar Alla kan dela innehåll i mitt personliga rum. När det är aktiverat för din webbplats kan du tillåta eller hindra användare från att dela innehåll under personliga rumsmöten. |
| 7 |
För Stäng av deltagare väljer du ett av följande alternativ:
|
| 8 |
Välj Spara. |