- Početak
- /
- Članak
Izbrišite korisničku organizaciju u Control Hubu
Možete trajno izbrisati svoju organizaciju u Control Hubu. Svi podaci će biti izgubljeni. Ovo je nepovratno.
Pre nego što izbrišete organizaciju
Pročitajte sledeće informacije pre nego što započnete postupak brisanja.
-
Partneri ne mogu da brišu organizacije za svoje klijente. Samo administratori kupaca mogu izbrisati svoje organizacije.
-
Mogućnost brisanja organizacije zavisi od vaših dozvola i načina na koji je organizacija konfigurisana. Na primer, ne možete da izbrišete organizaciju ako je omoguć ena sinhronizacija direktori juma.
-
Ako imate besplatan Vebek nalog, sledite ove korake da biste izbrisali svoj nalog.
-
Ako je probna verzija i dalje aktivna, morate otkazati probnu verziju da biste mogli da izbrišete organizaciju.
-
Organizacije koje nisu imale nikakvu aktivnost 60 dana automatski se bri šu.
Brisanje vaše organizacije rezultiraće gubitkom podataka i nepovratno je.
Brisanjem organizacije trajno se brišu sve informacije povezane sa vašom organizacijom, uključujući podatke za sve korisnike. Podaci kao što su poruke i datoteke aplikacije Vebek, kao i svi Webex Meetings podaci, uključujući Webex Meetings URL adrese i snimke sastanaka, biće izgubljeni.
Brisanje organizacije možda neće uspeti sa odgovorom na sukob HTTP 409 i možda ćete naići na jednu ili više ovih grešaka. Rešite ove uslove da biste izbrisali organizaciju.
-
Org se ne može izbrisati jer ima povezane veb lokacije.
-
Org se ne može izbrisati jer ima aktivne pretplate ili licence.
-
Org se ne može izbrisati jer je omogućena sinhronizacija direktorijuma.
-
Org se ne može izbrisati jer ima više korisnika.
-
Org se ne može izbrisati jer ima više od jednog odnosa kojim upravlja.
-
Org se ne može izbrisati jer je upravljao orgima.
Izbrišite svoju organizaciju
Ako ste potpuni administrator organizacije sa samo besplatnim pretplatama, kada se prijavite, prikazuje se iskačući prozor koji vam daje mogućnost da izbrišete organiz aciju ili da me kasnije podse tite.
Dobijate grešku ako pokušate da dodate korisnike koji su koristili njihovu adresu e-pošte za kreiranje probnog naloga. Korisnici moraju prvo da izbrišu svoju organizaciju pre nego što možete da ih dodate u svoju organizaciju.
Pre nego što počnete
Morate da izbrišete sve aktivne probne verzije da biste mogli da izbrišete svoju organizaciju.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim u odelj ku Upravl janje izab . |
| 2 |
U odeljku Izbriši organizaciju iz Cisco-ovog sistema identiteta kliknite na dugme Izbriši organizaciju. |
| 3 |
U prozoru Iz briši organiz aciju potvrdite sva polja da biste potvrdili da ste svesni da brišete korisnike i da je ovaj izbor nepovratan. |
| 4 |
Kliknite na Izbriši organizaciju. |