Zawieszenie użytkownika w organizacji
list-menuOpinia?
Zawieś użytkownika, aby wyłączyć usługi Webex.

Administrator może zawiesić użytkownika w Centrum sterowania. Różni się to od usunięcia użytkownika, ponieważ użytkownik pozostaje w Twojej organizacji i możesz go później ponownie aktywować. Jeśli organizacja korzysta z synchronizacji katalogów (np. DirSync, Okta, Entra ID), następnie powinieneś zarządzać użytkownikami w katalogu, a następnie zsynchronizować wszelkie zmiany z Webex.

Zawieszeni użytkownicy aplikacji Webex są wylogowani ze swoich sesji. Kiedy ludzie dzwonią na numer zawieszonego użytkownika, słyszą tę wiadomość: Osoba, z którą próbujesz się skontaktować, nie działa. Cały dostęp użytkownika do portalu użytkownika i centrum sterowania jest wyłączony. Telefony MPP nadal obsługują połączenia wychodzące i przychodzące przez krótki czas, chyba że administrator włączy przechwytywanie połączeń dla tego użytkownika.

Zawieszenie użytkownika nie powoduje cofnięcia licencji Webex. Użytkownik nie może zalogować się ani uzyskać dostępu do usług Webex, ale zachowuje swoje licencje. Wszelkie nieużywane licencje można usunąć na stronie Uży tkownicy.

1

Zaloguj się do Control Hub.

2

Przejdź do menu Zarządz anie > Użytkownicy.

3

Wykonaj jedną z następujących czynności:

  • Przejdź do profilu użytkownika, którego chcesz zawiesić, i kliknij A kcje > Zawi eś.
  • Wybierz jednego lub więcej użytkowników i kliknij More menu> Z awieś.
4

Kliknij przycisk Z awieś, aby potwierdzić.

Usługi Webex są teraz dezaktywowane dla tego użytkownika.

Aby ponownie aktywować zawieszonego użytkownika, kliknij A kcje > Pon ownie aktywuj.

Czy ten artykuł był pomocny?
Czy ten artykuł był pomocny?