Administrator može suspendovati korisnika u Control Hubu. Ovo se razlikuje od brisanja korisnika jer korisnik ostaje u vašoj organizaciji i kasnije ga možete ponovo aktivirati. Ako vaša organizacija koristi sinhronizaciju direktorijuma (npr. DirSinc, Okta, Entra ID), onda bi trebalo da upravljate korisnicima u svom direktorijumu umesto toga, a zatim sinhronizujete sve promene na Vebek.
Suspendovani korisnici aplikacije Vebek su odjavljeni sa svojih sesija. Kada ljudi pozovu broj suspendovanog korisnika, čuju ovu poruku: Osoba koju pokušavate da kontaktirate nije u upotrebi. Sav pristup korisnika korisničkom portalu i kontrolnom čvorištu je onemogućen. MPP telefoni nastavljaju da podržavaju pozive za odlazne i dolazne pozive na kratko vreme, osim ako administrator ne omogući presretanje poziva za tog korisnika.
Suspendiranje korisnika ne ukida njihove Vebek licence. Korisnik ne može da se prijavi ili pristupi Vebek uslugama, ali zadržava svoje licence. Možete ukloniti sve neiskorišćene licence na stranici Koris nici.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub. |
| 2 |
Idite na U . |
| 3 |
Uradite jedno od sledećeg:
|
| 4 |
Kliknite na O bustavi da biste potvrdili. Vebek usluge su sada deaktivirane za ovog korisnika. Da biste ponovo aktivirali suspendovanog korisnika, kliknite na A aktiviraj. |
