- Domů
- /
- Článek
Režim plánované údržby umožňuje naplánovat údržbu zařízení a pracovních prostorů v Control Hub, což zajišťuje plynulejší provoz a méně přerušení.
Úvod
Režim plánované údržby je užitečný v případě plánovaných činností, které mohou mít za následek zbytečné výstrahy nebo problémy v Řídicím centru, například při obnově zařízení nebo renovaci zasedacích místností.
Řídicí rozbočovač
Plánovanou údržbu můžete povolit a zakázat jak na jednotlivých pracovních prostorech a zařízeních, tak hromadně.
Pokud je zařízení v režimu plánované údržby:
- Nejsou odesílána žádná upozornění na zařízení.
- Offline zařízení se zobrazují se stavem Offline: údržba namísto stavu Offline.
- Online zařízení se zobrazují se stavem Online bez ohledu na to, zda mají problémy nebo ne.
- Začátek a konec plánované údržby se odráží v historii zařízení.
- Když je zařízení umístěno do režimu plánované údržby, pracovní prostor, ke kterému patří, je nastaven na režim plánované údržby.
Když je pracovní prostor v režimu plánované údržby:
- Nezobrazuje se na stránce hodnocení informací o problémech.
- Všechna zařízení v pracovním prostoru jsou v režimu plánované údržby.
- Údržbu lze naplánovat s volitelným časem zahájení a ukončení.
- Změny jsou auditovány v protokolu aktivit správce.
Problémy a stav online/offline se stále zobrazují, když přejdete na stránky s podrobnostmi o konkrétním pracovním prostoru nebo zařízení.
Pomocí filtrování můžete zobrazit všechny pracovní prostory nebo zařízení v režimu plánované údržby nebo v režimu plánované údržby. Stránka s podrobnostmi o pracovním prostoru a zařízení zobrazuje, kdy je povolena plánovaná údržba a umožňuje jednorázovou úpravu.
Plánovaná údržba je podporována u zařízení sdíleného a osobního režimu. Pokud uvedete osobní zařízení do režimu plánované údržby, ovlivní se to pouze toto zařízení. Nemá vliv na jiná zařízení, která jsou připojená k tomuto uživateli.
Pokud vyprší platnost zařízení po 365 dnech nečinnosti, změní se stav zařízení z Plánovaná údržba na Platnost vy pršela.
Plánovaná údržba je nástroj Control Hub a správce, který nemá vliv na rezervaci místa ani funkčnost zařízení.
Přístroj
Pokud je zařízení, ať už prostřednictvím nastavení zařízení nebo pracovního prostoru, v režimu údržby:
-
Všechna podporovaná zařízení v pracovním prostoru zobrazují stav údržby v uživatelském rozhraní zařízení. Je možné přidat vlastní zprávu, která uživatelům sdělí důvod, proč zařízení nebo zasedací místnost není k dispozici.
-
Interakce volání a zadávání hovorů nejsou k dispozici.
-
Funkce Nerušit se použije, aby příchozí hovory na přístroji nezvonily. Po ukončení údržby se obnoví předchozí stav Nerušit.
-
Nastavení zařízení zůstává k dispozici z podporovaných nastavení nebo vstupního bodu na bočním panelu ovladače.
-
Správci mohou nadále spravovat zařízení na pozadí prostřednictvím ovládacího centra.
Individuální pracovní prostory
| 1 |
Přejděte na stránku Pracovní prostory v Řídicím centru a vyberte pracovní prostor, který chcete nastavit v režimu plánované údržby. Přejděte do režimu plánované údržby a vyberte možnost Upravit plán. |
| 2 |
V rozbalovací nabídce vyberte Zapnuto a zap něte Na pláno vané, pokud chcete povolit režim plánované údržby pro určité období. Pokud necháte Roz vrh vypnutý, pracovní prostor se okamžitě přepne do režimu plánované údržby a pro jeho vypnutí je třeba v rozbalovací nabídce vybrat možnost Vypnuto. |
| 3 |
Přidejte vlastní zprávu o maximální délce 150 znaků, která se zobrazí na obrazovce zařízení. Pokud není nastavena žádná vlastní zpráva, zobrazí se pouze standardní zpráva „Systém v údržbě“. Vlastní zpráva se zobrazí pod standardní zprávou. |
| 4 |
Chcete-li použít režim plánované údržby, vyberte Uložit. |
Jednotlivá zařízení
| 1 |
Přejděte na stránku Zařízení v Řídicím centru a vyberte zařízení, které chcete nastavit v režimu plánované údržby. Přejděte do režimu plánované údržby a vyberte možnost Upravit plán. |
| 2 |
V rozbalovací nabídce vyberte Zapnuto a zap něte Na pláno vané, pokud chcete povolit režim plánované údržby pro určité období. Pokud necháte Roz vrh vypnutý, zařízení okamžitě přejde do režimu plánované údržby a pro jeho vypnutí je třeba v rozbalovací nabídce vybrat možnost Vypnuto. |
| 3 |
Přidejte vlastní zprávu o maximální délce 150 znaků, která se zobrazí na obrazovce zařízení. Pokud není nastavena žádná vlastní zpráva, zobrazí se pouze standardní zpráva „Systém v údržbě“. Vlastní zpráva se zobrazí pod standardní zprávou. |
| 4 |
Chcete-li použít režim plánované údržby, vyberte Uložit. |
Více pracovních prostorů
| 1 |
Přejděte na stránku Pracovní prostory v Řídicím centru a vyberte pracovní prostory, které chcete nastavit v režimu plánované údržby. Vyberte možnost Upravit a přejděte do režimu plánované údržby. Vyberte možnost Upravit plán. |
| 2 |
V rozbalovací nabídce vyberte Zapnuto a zap něte Na pláno vané, pokud chcete povolit režim plánované údržby pro určité období. Pokud necháte Roz vrh vypnutý, pracovní prostor se okamžitě přepne do režimu plánované údržby a pro jeho vypnutí je třeba v rozbalovací nabídce vybrat možnost Vypnuto. |
| 3 |
Přidejte vlastní zprávu o maximální délce 150 znaků, která se zobrazí na obrazovce zařízení. Pokud není nastavena žádná vlastní zpráva, zobrazí se pouze standardní zpráva „Systém v údržbě“. Vlastní zpráva se zobrazí pod standardní zprávou. |
| 4 |
Vyberte Další a zkontrolujte konfiguraci. Chcete-li uložit, vyberte Použít. |
Více zařízení
| 1 |
Přejděte na stránku Zařízení v Řídicím centru a vyberte zařízení, která chcete nastavit v režimu plánované údržby. Vyberte možnost Upravit a přejděte do režimu plánované údržby. Vyberte možnost Upravit. |
| 2 |
V rozbalovací nabídce vyberte Zapnuto a zap něte Na pláno vané, pokud chcete povolit režim plánované údržby pro určité období. Pokud necháte Roz vrh vypnutý, zařízení okamžitě přejde do režimu plánované údržby a pro jeho vypnutí je třeba v rozbalovací nabídce vybrat možnost Vypnuto. |
| 3 |
Přidejte vlastní zprávu o maximální délce 150 znaků, která se zobrazí na obrazovce zařízení. Pokud není nastavena žádná vlastní zpráva, zobrazí se pouze standardní zpráva „Systém v údržbě“. Vlastní zpráva se zobrazí pod standardní zprávou. |
| 4 |
Chcete-li uložit, vyberte Potvrdit. |