- Начало
- /
- Статия
Управлявайте потребителите си, като променяте лицензи за услуги, предприемате подходящи действия въз основа на техните състояния и филтрирате списъка по конкретни администраторски роли, типове акаунти или сайтове на Webex.
Филтриране на потребители
Можете да филтрирате списъка, за да се фокусирате върху типовете потребители, които искате да управлявате, например по администратори или по потребители, които са в сайт на Webex Meetings.
| 1 |
Влезте в Control Hub, след което отидете на . |
| 2 |
Кликнете върху Филтър. |
| 3 |
Изберете филтрите, които искате да приложите към списъка. Можете да филтрирате по:
|
Списъкът се актуализира автоматично въз основа на избраните от вас филтри. Щракнете върху Нулиране, за да премахнете всички филтри наведнъж.
Подробности за състоянието на потребителя
Колоната „Състояние “ ви показва дали има потребители във вашата организация, които са неактивни или не са били проверени. Използвайте тази информация, за да решите какво действие да предприемете спрямо конкретен потребителски акаунт, като например повторно изпращане на имейла за потвърждение или премахване на потребител от вашата организация.
Лицензите за услуги се присвояват на потребителите, независимо от техния статус. Например, чакащ потребител все още използва лиценз. Можете да премахнете лицензи от потребител, ако той вече не се нуждае от услугите.
Потребителят може да има някое от следните състояния:
-
Активно— Това е идеалното състояние, в което потребителите могат да бъдат по време на нормална употреба. Потребителят е част от организацията (или свързан от администрацията на сайта, или създаден от администратор на Webex в Control Hub) и използва или е готов да използва техните услуги за сътрудничество. Не са необходими допълнителни административни действия.
-
В очакване— Потребителят е част от организацията, но самоличността му все още не е потвърдена. Възможно е те все още да потвърждават самоличността си, когато влизат в Webex за първи път. Това състояние може лесно да се случи по време на адаптацията.
Потребителите не могат да използват услугите им, когато са в това състояние.
Можете да подтикнете непроверени потребители да активират акаунтите си с имейл за групово активиране.
-
Съответствие— Екипът по съответствие на Cisco е установил, че този потребител не е в съответствие с изискванията.
Потребителите в това състояние са заключени от акаунта си.
Свържете се с екипа за поддръжка за повече информация.
-
Измама— Екипът за откриване на измами на Cisco е установил, че този акаунт е ангажиран с подозрителна дейност.
Потребителите в това състояние са заключени от акаунта си.
Свържете се с екипа за поддръжка за повече информация.
-
Спрено—Акаунтът на потребителя е спрян от администратор.
-
Временно— Потребителят вече е създал акаунт със същия домейн и е заявен от вашата организация. Следващият път, когато потребителят влезе, ще му бъде представена възможност за избор да промени имейла си или да изтрие акаунта си.
Филтриране на заглавките на колоните
Можете да добавяте или премахвате колони, които се показват на страницата Потребители и страницата Изтрити потребители. Например, може да искате да сортирате потребителите по кога са били добавени към вашата организация или по азбучен ред по отдел. Промените ви се запазват автоматично и се показват, когато влезете отново.
-
Трябва да сте пълноправен администратор в тази организация, за да направите тези промени. Външните администратори и администраторите с достъп само за четене не виждат тази функция.
-
В момента не можете да филтрирате и сортирате потребителите по източник на синхронизация.
| 1 |
Влезте в контролния хъб. |
| 2 |
Отидете на и в списъка с потребители щракнете върху |
| 3 |
Изберете атрибутите, които искате да се показват на страницата. Атрибутът Показвано име е винаги видим. |
| 4 |
(По избор) Плъзнете и пуснете заглавките на колоните, за да пренаредите реда, в който се показват. |
Изтегляне на списък с потребители
Можете да експортирате списъка си с потребители в CSV файл и да го изтеглите на вашия десктоп. Експортираният CSV файл отразява всички филтри, параметри за търсене или персонализирани колони с атрибути, които сте приложили към списъка с потребители на екрана.
В зависимост от размера на вашата организация, може да отнеме известно време, докато Control Hub компилира и експортира списъка с потребители в CSV файл. Изскачащият прозорец показва всички експортирания, които са в процес на изпълнение. Можете да щракнете върху Стартиране на ново изтегляне в прозореца, за да започнете създаването на нов файл, който отразява всички промени, които може да сте направили след стартирането на последното експортиране.
| 1 |
Влезте в Control Hub, след което отидете на . |
| 2 |
Кликнете върху Най-скоро експортираният CSV файл е достъпен за изтегляне до седем дни след стартирането му. |
| 3 |
Щракнете върху Изтегляне от диспечера на задачите, когато експортираният CSV файл е компилиран. |
Подробности за колоната за действия
Можете да правите промени в състоянието на потребител в колоната Действия.
Ако използвате Cisco Directory Connector за потребителска синхронизация, можете да изпращате повторно покани до потребители в Control Hub, но не можете да активирате, деактивирате или изтриете потребители. Трябва да извършите тези действия в Active Directory и след това да синхронизирате отново промените в Control Hub.
В зависимост от състоянието, действията, които можете да предприемете са:
-
Повторно изпращане на покана— Изпраща повторно имейла за потвърждение до потребителите.
-
Реактивиране на потребител— Реактивира потребителите до предишното им състояние.
-
Деактивиране на потребител— Деактивира потребителите и променя състоянието им на Неактивен.
-
Изтриване на потребител— Изтрива потребители от вашата организация.
Управление на потребителския статус
Можете да управлявате състоянието на потребителя в колоната Действия в Control Hub.
| 1 |
Влезте в Control Hub, след което отидете на . |
| 2 |
Кликнете върху |
| 3 |
Изберете действието, което искате да извършите. Ако вашата организация използва синхронизиране на директории (напр. DirSync, Okta, Entra ID), трябва да управлявате потребителите във вашата директория и да синхронизирате тези промени с Webex. |
Преглед на потребителите с ограничен достъп
Когато екипите на Cisco за съответствие и откриване на измами установят, че даден потребител участва в подозрителна дейност, потребителят се маркира като Измама или Съответствие в Control Hub. Тези потребители вече нямат достъп до услугите на Webex.
Можете да видите пълния списък с потребители във вашата организация с обозначение Измами, Съответствиеили и двете. Не можете да изберете или премахнете тези етикети от потребител. Ако смятате, че даден потребител е бил неправилно маркиран, свържете се с екипа за поддръжка.
| 1 |
Влезте в контролния хъб. |
| 2 |
Кликнете върху . |
Управление на чакащи потребители
Control Hub обикновено изтрива чакащи потребители 30 дни след деактивирането им. Можете да промените това, за да накарате Control Hub да изчака до 90 дни, преди да изтрие чакащи потребители.
Webex запазва потребителските данни за чакащи потребители. Ако активирате отново чакащ потребител, той може да намери старите си данни (Пространства и Срещи), но само ако тези данни все още са в рамките на периода ви на съхранение.
Тази настройка не се отнася за потребители на Active Directory, които са синхронизирани с Webex. Когато синхронизирате Active Directory с Webex:
-
Всички потребители, които са били деактивирани в директорията, стават чакащи. Webex държи тези потребители в състояние на изчакване за неопределено време.
-
Всички потребители, които са били изтрити от директорията, стават чакащи в Webex. Webex държи тези потребители в състояние на изчакване в продължение на 7 дни и след това ги изтрива. Можете да изберете да ги изтриете по-рано, за да освободите потребителския им лиценз. Този 7-дневен прозорец все още важи за чакащи потребители, дори ако Directory Connector е деактивиран през това време.
-
Ако потребителите, първоначално синхронизирани от Active Directory, бъдат маркирани като чакащи след деактивиране на синхронизацията, те ще бъдат запазени за нормалния период от 30 до 90 дни.
| 1 |
Влезте в Control Hub, след което отидете на . |
| 2 |
Превъртете надолу до Управление на чакащ потребител. |
| 3 |
Въведете число между 30 и 90 в полето Изтриване на чакащ потребител. Вашите промени се запазват автоматично. |


.
до потребител.