- Domů
- /
- Článek
Spravujte své uživatele úpravou servisních licencí, prováděním relevantních akcí na základě jejich stavů a filtrováním seznamu podle konkrétních rolí správce, typů účtů nebo webů Webex.
Filtrovat uživatele
Seznam můžete filtrovat a zaměřit se na typy uživatelů, které chcete spravovat, například na administrátory nebo uživatele, kteří se nacházejí na webu Webex Meetings.
| 1 |
Přihlaste se do Control Hubua poté přejděte do sekce . |
| 2 |
Klikněte na možnost Filtrovat. |
| 3 |
Vyberte filtry, které chcete použít v seznamu. Filtrovat můžete podle:
|
Seznam se automaticky aktualizuje na základě filtrů, které vyberete. Kliknutím na Obnovit odstraníte všechny filtry najednou.
Podrobnosti o stavu uživatele
Sloupec Stav vám říká, zda jsou ve vaší organizaci uživatelé, kteří jsou neaktivní nebo nebyli ověřeni. Tyto informace použijte k rozhodnutí, jaké kroky podniknout v souvislosti s konkrétním uživatelským účtem, jako je například opětovné odeslání ověřovacího e-mailu nebo odebrání uživatele z vaší organizace.
Licence na služby jsou přidělovány uživatelům bez ohledu na jejich stav. Například čekající uživatel stále používá licenci. Licence od uživatele můžete odebrat, pokud již tyto služby nepotřebuje.
Uživatel může mít kterýkoli z následujících stavů:
-
Aktivní– Toto je ideální stav pro uživatele během běžného používání. Uživatel je součástí organizace (buď je propojen se správou webu, nebo vytvořen správcem Webex v Control Hubu) a používá nebo je připraven používat služby spolupráce. Nevyžadují se žádná další správní opatření.
-
Čeká na vyřízení—Uživatel je součástí organizace, ale jeho identita ještě nebyla ověřena. Při prvním přístupu k Webex může stále ověřovat svou totožnost. K tomuto stavu může snadno dojít během adaptace.
Uživatelé nemohou v tomto stavu využívat jejich služby.
Neověřené uživatele můžete pobídnout k aktivaci jejich účtů pomocí hromadného aktivačního e-mailu.
-
Shoda s předpisy— Tým pro dodržování předpisů společnosti Cisco zjistil, že tento uživatel nesplňuje požadavky.
Uživatelé v tomto stavu nemají přístup ke svým účtům.
-
Podvod— Tým pro detekci podvodů společnosti Cisco zjistil, že se na tomto účtu odehrává podezřelá aktivita.
Uživatelé v tomto stavu nemají přístup ke svým účtům.
-
Pozastaveno—Účet uživatele byl pozastaven administrátorem.
-
Přechodné—Uživatel si již vytvořil účet se stejnou doménou a vaše organizace si jej nárokovala. Při příštím přihlášení bude uživateli nabídnuta možnost změnit e-mail nebo smazat účet.
Filtrovat záhlaví sloupců
Sloupce, které se zobrazují na stránkách Uživatelé a Smazaní uživatelé, můžete přidat nebo odebrat. Například můžete chtít seřadit uživatele podle data jejich přidání do vaší organizace nebo abecedně podle oddělení. Vaše změny se automaticky uloží a zobrazí se po opětovném přihlášení.
-
Abyste mohli tyto změny provést, musíte být v této organizaci správcem s plnými oprávněními. Externí administrátoři a administrátoři s oprávněním pouze pro čtení tuto funkci nevidí.
-
V současné době nelze uživatele filtrovat a třídit podle zdroje synchronizace.
| 1 |
Přihlaste se k Centru řízení. |
| 2 |
Přejít na a v seznamu uživatelů klikněte na |
| 3 |
Vyberte atributy, které chcete na stránce zobrazit. Atribut Zobrazovaný název je vždy viditelný. |
| 4 |
(Volitelné) Přetažením záhlaví sloupců můžete změnit pořadí jejich zobrazení. |
Stáhnout seznam uživatelů
Seznam uživatelů si můžete exportovat do souboru CSV a stáhnout si ho na počítač. Exportovaný soubor CSV odráží všechny filtry, parametry vyhledávání nebo přizpůsobené sloupce atributů, které jste použili na seznam uživatelů na obrazovce.
V závislosti na velikosti vaší organizace může trvat nějakou dobu, než Control Hub sestaví a exportuje seznam uživatelů do souboru CSV. V rozbalovacím okně se zobrazí všechny aktuálně probíhající exporty. Kliknutím na Spustit nové stahování v okně spustíte nový soubor, který bude obsahovat všechny změny provedené od posledního exportu.
| 1 |
Přihlaste se do Control Huba poté přejděte do sekce . |
| 2 |
Klikněte na tlačítko Naposledy exportovaný soubor CSV je k dispozici ke stažení až sedm dní od jeho zahájení. |
| 3 |
Po zkompilování exportovaného souboru CSV klikněte na Stáhnout ze správce úloh. |
Podrobnosti sloupce akcí
Stav uživatele můžete změnit ve sloupci Akce.
Pokud pro synchronizaci uživatelů používáte konektor adresáře Cisco, můžete uživatelům v ovládacím centru znovu odesílat pozvánky, ale uživatele nelze znovu aktivovat, deaktivovat ani odstranit. Tyto akce musíte provést v Active Directory a poté změny znovu synchronizovat do Control Hubu.
V závislosti na stavu můžete podniknout následující kroky:
-
Znovu odeslat pozvánku— Znovu odešle uživatelům ověřovací e-mail.
-
Znovu aktivovat uživatele— Znovu aktivuje uživatele do jejich předchozího stavu.
-
Deaktivovat uživatele– Deaktivuje uživatele a změní jejich stav na Neaktivní.
-
Smazat uživatele– Smaže uživatele z vaší organizace.
Spravovat stav uživatele
Stav uživatele můžete spravovat ve sloupci Akce v Control Hubu.
| 1 |
Přihlaste se do Control Hubua poté přejděte do sekce . |
| 2 |
Klikněte na |
| 3 |
Vyberte akci, kterou chcete provést. Pokud vaše organizace používá synchronizaci adresářů (např. DirSync, Okta, Entra ID), je nutné spravovat uživatele ve vašem adresáři a synchronizovat tyto změny do Webexu. |
Zobrazit uživatele s omezeným přístupem
Když týmy společnosti Cisco pro dodržování předpisů a odhalování podvodů zjistí, že se uživatel dopouští podezřelé aktivity, je tento uživatel v Control Hub označen jako Podvod nebo Dodržování předpisů. Tito uživatelé již nemají přístup ke službám Webex.
Úplný seznam uživatelů ve vaší organizaci si můžete zobrazit s označením Podvod, Dodržování předpisůnebo obojím. Tyto štítky nelze uživateli vybrat ani je odebrat. Pokud se domníváte, že uživatel byl označen nesprávně, kontaktujte podporu.
| 1 |
Přihlaste se k Centru řízení. |
| 2 |
Klikněte na . |
Spravovat čekající uživatele
Control Hub obvykle smaže čekající uživatele 30 dní po jejich deaktivaci. Toto nastavení můžete změnit tak, aby Control Hub čekal až 90 dní, než smaže čekající uživatele.
Webex uchovává uživatelská data čekajících uživatelů. Pokud znovu aktivujete čekajícího uživatele, najde svá stará data (Spaces a Schůzky), ale pouze pokud jsou tato data stále v rámci vaší doby uchovávání.
Toto nastavení se nevztahuje na uživatele služby Active Directory, kteří jsou synchronizováni s Webexem. Při synchronizaci služby Active Directory s Webexem:
-
Všichni uživatelé, kteří byli v adresáři deaktivováni, se stanou čekajícími. Webex udržuje tyto uživatele ve stavu čekající na vyřízení na dobu neurčitou.
-
Všichni uživatelé, kteří byli z adresáře odstraněni, se ve Webexu stanou čekajícími. Webex tyto uživatele ponechá ve stavu čekající na vyřízení po dobu 7 dnů a poté je smaže. Můžete se rozhodnout je smazat dříve, abyste uvolnili jejich uživatelskou licenci. Toto 7denní okno stále platí pro čekající uživatele, i když je v této době Directory Connector zakázán.
-
Pokud jsou uživatelé původně synchronizovaní ze služby Active Directory po zakázání synchronizace označeni jako čekající na vyřízení, budou uchováváni po standardní dobu 30 až 90 dnů.
| 1 |
Přihlaste se do Control Hubua poté přejděte do sekce . |
| 2 |
Přejděte dolů na Spravovat čekající uživatele. |
| 3 |
Do pole Smazat čekajícího uživatele zadejte číslo mezi 30 a 90. Vaše změny se ukládají automaticky. |


.
vedle uživatele.