- Start
- /
- Artikel
Hantera dina användare genom att ändra tjänstlicenser, vidta relevanta åtgärder baserat på deras status och filtrera listan efter specifika administratörsroller, kontotyper eller Webex-webbplatser.
Filtrera användare
Du kan filtrera listan för att fokusera på de typer av användare som du vill hantera, till exempel administratörer eller användare som finns på en Webex Meetings-webbplats.
| 1 |
Logga in på Control Huboch gå sedan till . |
| 2 |
Klicka på Filtrera. |
| 3 |
Välj de filter som du vill tillämpa för listan. Du kan filtrera efter:
|
Listan uppdateras automatiskt baserat på de filter du väljer. Klicka på Återställ för att ta bort alla filter på en gång.
Uppgifter om användarstatus
Kolumnen Status visar om det finns användare i din organisation som är inaktiva eller inte har verifierats. Använd den här informationen för att bestämma vilka åtgärder som ska vidtas för en användarkonto, t.ex. skicka e-postbekräftelsen igen eller ta bort en användare från din organisation.
Tjänstelicenser tilldelas till användare, oavsett deras status. Till exempel använder en väntande användare fortfarande en licens. Du kan ta bort licenser från en användare om de inte längre behöver tjänsterna.
En användare kan ha någon av följande statusar:
-
Aktiv—Detta är det ideala läget för användare att befinna sig i vid normal användning. Användaren är en del av organisationen (antingen länkad från webbplatsadministration eller skapad av en Webex-administratör i Control Hub) och använder eller är redo att använda sina samarbetstjänster. Ingen ytterligare administrativ åtgärd krävs.
-
Väntar— Användaren är en del av organisationen men deras identitet har ännu inte validerats. De kanske fortfarande verifierar sin identitet när de använder Webex för första gången. Detta tillstånd kan lätt uppstå under onboarding.
Användare kan inte använda sina tjänster när de är i detta tillstånd.
Du kan uppmana overifierade användare att aktivera sina konton med ett massaktiveringsmeddelande.
-
Efterlevnad— Ciscos efterlevnadsteam har fastställt att den här användaren inte följer reglerna.
Användare i detta tillstånd är utelåsta från sitt konto.
Kontakta supporten för mer information.
-
Bedrägeri— Ciscos team för bedrägeriupptäckt har fastställt att det här kontot ägnar sig åt misstänkt aktivitet.
Användare i detta tillstånd är utelåsta från sitt konto.
Kontakta supporten för mer information.
-
Avstängd—Användarens konto har stängts av av en administratör.
-
Tillfällig—Användaren har redan skapat ett konto med samma domän och har anspråk pås av din organisation. Nästa gång användaren loggar in kommer de att få ett val för att ändra sin e-postadress eller ta bort sitt konto.
Filtrera kolumnrubriker
Du kan lägga till eller ta bort kolumner som visas på sidan Användare och sidan Borttagna användare. Du kanske till exempel vill sortera användare efter när de lades till i din organisation, eller alfabetiskt efter avdelning. Dina ändringar sparas automatiskt och visas när du loggar in igen.
-
Du måste vara fullständig administratör i den här organisationen för att göra dessa ändringar. Externa administratörer och skrivskyddade administratörer ser inte den här funktionen.
-
Du kan för närvarande inte filtrera och sortera användare efter Synkroniseringskälla.
| 1 | |
| 2 |
Gå till och klicka på |
| 3 |
Välj de attribut du vill ska visas på sidan. Attributet Display name är alltid synligt. |
| 4 |
(Valfritt) Dra och släpp kolumnrubrikerna för att ändra ordningen i vilken de visas. |
Ladda ner en lista över användare
Du kan exportera din användarlista till en CSV-fil och ladda ner den till din dator. Den exporterade CSV-filen visar alla filter, sökparametrar eller anpassade attributkolumner som du har tillämpat på användarlistan på skärmen.
Beroende på organisationens storlek kan det ta lite tid för Control Hub att kompilera och exportera användarlistan till en CSV-fil. Popup-fönstret visar alla pågående exporter. Du kan klicka på Starta en ny nedladdning i fönstret för att starta en ny fil som visar eventuella ändringar du har gjort sedan den senaste exporten initierades.
| 1 |
Logga in på Kontrollhubbenoch gå sedan till . |
| 2 |
Klicka på Den senast exporterade CSV-filen kan laddas ner i upp till sju dagar efter att den har initierats. |
| 3 |
Klicka på Ladda ner från aktivitetshanteraren när den exporterade CSV-filen har kompilerats. |
Kolumndetaljer för åtgärder
Du kan göra ändringar i en användares status i kolumnen Åtgärder.
Om du använder Cisco Kataloganslutning för användarsynkronisering kan du skicka nya inbjudningar till användare i Control Hub, men du kan inte återaktivera, avaktivera eller ta bort användare. Du måste utföra dessa åtgärder i Active Directory och sedan synkronisera ändringarna till Control Hub.
Beroende på status är de åtgärder som du kan utföra:
-
Skicka inbjudan igen—Skickar verifieringsmejlet till användarna igen.
-
Återaktivera användare— Återaktiverar användare till deras tidigare status.
-
Inaktivera användare— Inaktiverar användare och ändrar deras status till Inaktiv.
-
Ta bort användare— Tar bort användare från din organisation.
Hantera användarstatus
Du kan hantera användarstatus i kolumnen Åtgärder i Control Hub.
| 1 |
Logga in på Control Huboch gå sedan till . |
| 2 |
Klicka på |
| 3 |
Välj den åtgärd som du vill utföra. Om din organisation använder katalogsynkronisering (t.ex. DirSync, Okta, Entra ID) måste du hantera användare i din katalog och synkronisera dessa ändringar till Webex. |
Visa begränsade användare
När Ciscos efterlevnads- och bedrägeriupptäcktsteam fastställer att en användare ägnar sig åt misstänkt aktivitet markeras användaren som Bedrägeri eller Efterlevnad i Control Hub. Dessa användare har inte längre tillgång till Webex-tjänster.
Du kan se hela listan över användare i din organisation med beteckningen Bedrägeri, Efterlevnadeller båda. Du kan inte välja eller ta bort dessa etiketter från en användare. Om du tror att en användare har blivit felaktigt flaggad, kontakta supporten.
| 1 | |
| 2 |
Klicka på . |
Hantera väntande användare
Control Hub tar normalt bort väntande användare 30 dagar efter att de har inaktiverats. Du kan ändra detta för att få Control Hub att vänta i upp till 90 dagar innan väntande användare tas bort.
Webex lagrar användardata för väntande användare. Om du återaktiverar en väntande användare kan de hitta sina gamla data (utrymmen och möten), men bara om dessa data fortfarande ligger inom din lagringsperiod.
Den här inställningen gäller inte för Active Directory-användare som är synkroniserade med Webex. När du synkroniserar Active Directory med Webex:
-
Alla användare som har inaktiverats i katalogen blir väntande. Webex håller dessa användare i väntande tillstånd på obestämd tid.
-
Alla användare som har tagits bort från katalogen blir väntande i Webex. Webex håller dessa användare i väntande tillstånd i 7 dagar och tar sedan bort dem. Du kan välja att ta bort dem tidigare för att frigöra deras användarlicens. Detta 7-dagarsfönster gäller fortfarande för väntande användare även om Directory Connector är inaktiverat under den tiden.
-
Om användare som ursprungligen synkroniserades från Active Directory markeras som väntande efter att synkronisering har inaktiverats, kommer de att behållas under det normala fönstret på 30 till 90 dagar.
| 1 |
Logga in på Control Huboch gå sedan till . |
| 2 |
Scrolla ner till Hantera väntande användare. |
| 3 |
Ange ett tal mellan 30 och 90 i fältet Ta bort väntande användare. Dina ändringar sparas automatiskt. |


i listan över användare.
bredvid en användare.