- Početak
- /
- Članak
Upravljajte svojim korisnicima izmjenom licenci za usluge, poduzimanjem relevantnih radnji na temelju njihovih statusa i filtriranjem popisa prema određenim administratorskim ulogama, vrstama računa ili Webex web-lokacijama.
Filtriraj korisnike
Popis možete filtrirati kako biste se usredotočili na vrste korisnika kojima želite upravljati, primjerice administratori ili korisnici koji se nalaze na web- Webex Meetings lokaciji.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na U . |
| 2 |
Kliknite Filter. |
| 3 |
Odaberite filtre koje želite primijeniti na popis. Možete filtrirati prema:
|
Popis se automatski ažurira na temelju filtara koje odaberete. Kliknite Reset da biste uklonili sve filtre odjednom.
Detalji o statusu korisnika
Stupac Status govori postoje li korisnici u vašoj organizaciji koji su neaktivni ili nisu potvrđeni. Pomoću tih podataka odlučite koje ćete radnje poduzeti na određenom korisničkom računu, poput ponovnog slanja potvrdne e-poš te ili uklanjanja korisnika iz organizacije.
Licence za usluge dodjeljuju se korisnicima, bez obzira na njihov status. Na primjer, korisnik na čekanju i dalje koristi licencu. Možete ukloniti licence od korisnika ako im više nisu potrebne usluge.
Korisnik može imati bilo koji od sljedećih statusa:
-
Ak tivno - Ovo je idealno stanje za korisnike tijekom normalne uporabe. Korisnik je dio organizacije (bilo povezan s administracijom web mjesta ili ga je stvorio Webex administrator u Control Hubu) i koristi ili spreman je koristiti njihove usluge suradnje. Daljnje administr ativne radnje nisu potrebne.
-
Na čekanju — Korisnik je dio organizacije, ali njegov identitet još nije potvrđen. Možda još uvijek provjeravaju svoj identitet prilikom prvog pristupa Webexu . Ovo se stanje može lako dogoditi tijekom ugradnje.
Korisnici ne mogu koristiti svoje usluge kada su u tom stanju.
Možete potaknuti neprovjerene korisnike da aktiviraju svoje račune putem masovne e-pošte za aktivaciju.
-
Usklađ enost — Ciscovi tim za usklađenost utvrdio je da ovaj korisnik ne usklađuje.
Korisnici u ovom stanju zaključani su sa svog računa.
Kontaktirajte podršku za više informacija.
-
Prijev ara — Ciscov tim za otkrivanje prijevara utvrdio je da se ovaj račun bavi sumnjivim aktivnostima.
Korisnici u ovom stanju zaključani su sa svog računa.
Kontaktirajte podršku za više informacija.
-
Sus pendirano — Administrator je suspendirao korisnikov račun.
-
Prolaz ni — Korisnik je već stvorio račun s istom domenom i vaša organizacija ga je zatražila. Sljedeći put kada se korisnik prijavi, bit će im predstav ljen izbor za promjenu e-pošte ili brisanje računa.
Filtrirajte zaglavlja stupaca
Možete dodati ili ukloniti stupce koji se prikazuju na stranici Koris nici i stranici Iz brisani korisnici. Na primjer, možda ćete htjeti sortirati korisnike prema vremenu dodavanja u organizaciju ili po abecednom redu po odjelima. Vaše promjene se automatski spremaju i prikazuju se kada se ponovno prijavite.
-
Morate biti puni administrator u ovoj organizaciji da biste izvršili ove promjene. Vanjski administratori i administratori samo za čitanje ne vide ovu značajku.
-
Trenutno ne možete filtrirati i sortirati korisnike prema izvoru sinkronizacije.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub. |
| 2 |
Idite na U nici i na popisu korisnika kliknite |
| 3 |
Odaberite atribute koje želite prikazati na stranici. Atribut Prikaz naziva uvijek je vidljiv. |
| 4 |
(Opcionalno) Povucite i ispustite zaglavlja stupaca da biste preuredili redoslijed kojim se pojavljuju. |
Preuzmite popis korisnika
Popis korisnika možete izvesti u CSV datoteku i preuzeti je na radnu površinu. Izvezena CSV datoteka odražava sve filtre, parametre pretraživanja ili prilagođene stupce atributa koje ste primijenili na popis korisnika na zaslonu.
Ovisno o veličini vaše organizacije, može potrajati neko vrijeme da Control Hub sastavi i izvozi popis korisnika u CSV datoteku. Skočni prozor prikazuje sve izvoze koji su trenutno u tijeku. Možete kliknuti Pokreni novo preuzimanje u prozoru da biste pokrenuli novu datoteku koja odražava sve promjene koje ste možda napravili od pokretanja posljednjeg izvoza.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na U . |
| 2 |
Kliknite Najnovije izvezena CSV datoteka dostupna je za preuzimanje do sedam dana nakon pokretanja. |
| 3 |
Kliknite Preuzmi iz upravitelja zadat aka kada se kompilira izvez eni CSV. |
Pojedinosti stupca radnji
Možete izvršiti promjene statusa korisnika u stupcu Rad nje.
Ako koristite Cisco Directory Connector za sinkronizaciju korisnika, pozivnice možete ponovno slati korisnicima u Control Hubu, ali ne možete ponovno aktivirati, deaktivirati ili izbrisati korisnike. Te radnje morate izvršiti u programu, Active Directory a zatim ponovno sinkronizirati promjene u Control Hub.
Ovisno o statusu, radnje koje možete poduzeti su:
-
Ponovno pošalji poziv nicu — Ponovno šalje potvrdnu e-poštu korisnicima.
-
Ponovno aktiviranje korisnika — Ponovno aktivira korisnike na njihov prethodni status.
-
Deaktiviraj korisnika — Deaktivira korisnike i mijenja njihov status u Neaktivan.
-
Brisanje korisnika — bri še korisnike iz vaše organizacije.
Upravljanje statusom korisnika
Statusom korisnika možete upravljati u stupcu Rad nje u upravljačkom čvorištu.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na U . |
| 2 |
Kliknite |
| 3 |
Odaberite radnju koju želite izvršiti. Ako vaša organizacija koristi sinkronizaciju direktorija (npr. DirSync, Okta, Entra ID), morate upravljati korisnicima u svom direktoriju i sinkronizirati te promjene na Webex. |
Prikaz ograničenih korisnika
Kada Ciscovi timovi za usklađenost i otkrivanje prijevara utvrde da je korisnik uključen u sumnjivu aktivnost, korisnik se u Control Hubu označava kao prijev ara ili usklađenost. Ovi korisnici više nemaju pristup Webex uslugama.
Možete pregledati cijeli popis korisnika u svojoj organizaciji s oznakom prijev ara, usklađenost ili oboje. Te oznake ne možete odabrati ili ukloniti od korisnika. Ako vjerujete da je korisnik pogrešno označen, obratite se podr šci.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub. |
| 2 |
Kliknite . |
Upravljanje korisnicima na čekanju
Control Hub obično briše korisnike na čekanju 30 dana nakon što su deaktivirani. To možete promijeniti kako bi Control Hub pričekao do 90 dana prije brisanja korisnika na čekanju.
Webex zadržava korisničke podatke za korisnike na čekanju. Ako ponovno aktivirate korisnika na čekanju, on može pronaći svoje stare podatke (Prostori i sastanci), ali samo ako su ti podaci još uvijek unutar vašeg razdoblja čuvanja.
Ova se postavka ne odnosi na Active Directory korisnike koji su sinkronizirani s Webex-om. Kada sinkronizirate Active Directory s Webex:
-
Svi korisnici koji su deaktivirani u direktoriju postaju na čekanju. Webex drži ove korisnike u stanju čekanja na neodređeno vrijeme.
-
Svi korisnici koji su izbrisani iz direktorija postaju na čekanju u Webexu. Webex drži ove korisnike u stanju čekanja 7 dana, a zatim ih briše. Možete ih prije izbrisati kako biste oslobodili njihovu korisničku licencu. Ovaj 7-dnevni prozor i dalje se primjenjuje na korisnike na čekanju čak i ako je Directory Connector onemogućen u to vrijeme.
-
Ako su korisnici izvorno sinkroniz Active Directory irani označeni kao na čekanju nakon onemogućavanja sinkronizacije, zadržat će se za uobičajeni prozor od 30 do 90 dana.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na U . |
| 2 |
Pomaknite se prema dolje do Upravljanje korisnikom na čekanju. |
| 3 |
Unesite broj između 30 i 90 u polje Iz briši korisnika na čekanju. Vaše promjene se automatski spremaju. |


.
pored korisnika.