- Početak
- /
- Članak
Upravljajte svojim korisnicima tako što ćete modifikovati licence za usluge, preduzeti relevantne radnje na osnovu njihovih statusa i filtrirati listu po određenim administratorskim ulogama, tipovima naloga ili Vebek sajtovima.
Filtriraj korisnike
Možete filtrirati listu da biste se fokusirali na tipove korisnika kojima želite upravljati, kao što su administratori ili korisnici koji se nalaze na veb lokaciji VeWebex Meetings.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na . |
| 2 |
Kliknite na dugme Filter. |
| 3 |
Izaberite filtere koje želite da primenite na listu. Možete filtrirati po:
|
Lista se automatski ažurira na osnovu filtera koje izaberete. Kliknite na dugme Reset da biste uklonili sve filtere odjednom.
Detalji o statusu korisnika
Kolona Status vam govori da li postoje korisnici u vašoj organizaciji koji su neaktivni ili nisu potvrđeni. Koristite ove informacije da biste odlučili koju akciju da preduzmete na određenom korisničkom nalogu, kao što je ponovno slanje e-pošte za verifikaciju ili uklanjanje korisnika iz vaše organizacije.
Licence za usluge se dodeljuju korisnicima, bez obzira na njihov status. Na primer, korisnik na čekanju i dalje koristi licencu. Možete ukloniti licence od korisnika ako im više nisu potrebne usluge.
Korisnik može imati bilo koji od sledećih statusa:
-
Aktivno—Ovo je idealno stanje za korisnike tokom normalne upotrebe. Korisnik je deo organizacije (ili povezan sa administracijom sajta ili kreiran od strane Vebek administratora u Control Hub-u) i koristi ili je spreman da koristi svoje usluge saradnje. Nije potrebna nikakva dalja administrativna radnja.
-
Na čekanju – korisnik je deo organizacije, ali njegov identitet još nije potvrđen. Oni i dalje mogu da verifikuju svoj identitet kada prvi put pristupaju Vebeksu. Ovo stanje se može lako desiti tokom uključivanja.
Korisnici ne mogu da koriste svoje usluge kada su u ovom stanju.
Možete gurnuti neproverene korisnike da aktiviraju svoje naloge pomoću e-pošte za masovnu aktivaciju.
-
Usklađenost – Cisco tim za usklađenost je utvrdio da ovaj korisnik nije u skladu sa propisima.
Korisnici u ovom stanju su zaključani sa svog naloga.
Kontaktirajte podršku za više informacija.
-
Prevara - Ciscov tim za otkrivanje prevara utvrdio je da se ovaj račun bavi sumnjivim aktivnostima.
Korisnici u ovom stanju su zaključani sa svog naloga.
Kontaktirajte podršku za više informacija.
-
Suspendovan – administrator je suspendovao korisnički nalog.
-
Prolazno – korisnik je već kreirao nalog sa istim domenom i vaša organizacija ga je preuzela. Sledeći put kada se korisnik prijavi, biće mu predstavljen izbor da promeni svoju e-poštu ili izbriše svoj nalog.
Filtriraj zaglavlja kolona
Možete dodati ili ukloniti kolone koje se prikazuju na stranici Korisnici i stranici Izbrisani korisnici. Na primer, možda ćete želeti da sortirate korisnike po tome kada su dodani u vašu organizaciju, ili po abecednom redu po odeljenju. Vaše izmene se automatski čuvaju i prikazuju se kada se ponovo prijavite.
-
Morate biti punopravni administrator u ovoj organizaciji da biste izvršili ove izmene. Spoljni administratori i administratori samo za čitanje ne vide ovu funkciju.
-
Trenutno ne možete filtrirati i sortirati korisnike po izvoru sinhronizacije.
| 1 |
Prijavite se na Control Hub. |
| 2 |
Idite na i na listi korisnika kliknite . |
| 3 |
Izaberite atribute koje želite da se pojave na stranici. Atribut Ime za prikaz je uvek vidljiv. |
| 4 |
(Opciono) Prevucite i ispustite zaglavlja kolona da biste preuredili redosled u kojem se pojavljuju. |
Preuzmite listu korisnika
Možete da izvezete svoju listu korisnika u CSV datoteku i preuzmete je na radnu površinu. Izvezena CSV datoteka odražava sve filtere, parametre pretrage ili prilagođene kolone atributa koje ste primenili na listu korisnika na ekranu.
U zavisnosti od veličine vaše organizacije, može potrajati neko vreme da Control Hub sastavi i izvozi listu korisnika u CSV datoteku. Pop-up prozor prikazuje sve izvoze koji su trenutno u toku. Možete kliknuti na Započni novo preuzimanje u prozoru da pokrenete svež fajl koji odražava sve izmene koje ste možda uradili od poslednjeg izvoza je pokrenut.
| 1 |
Prijavite se na Control Hub, a zatim idite na . |
| 2 |
Kliknite na dugme Najnovija izvezona CSV datoteka dostupna je za preuzimanje do sedam dana nakon što je pokrenuta. |
| 3 |
Kliknite na dugme Preuzmi iz menadžera zadataka kada se izvozi CSV. |
Detalji kolone Akcije
Možete napraviti izmene u statusu korisnika u koloni Akcije .
Ako koristite Cisco Directori Connector za sinhronizaciju korisnika, možete ponovo poslati pozivnice korisnicima u Control Hub-u, ali ne možete ponovo aktivirati, deaktivirati ili izbrisati korisnike. Morate izvršiti te radnje u Active Directori-u, a zatim ponovo sinhronizovati promene u Control Hub-u.
U zavisnosti od statusa, akcije koje možete preduzeti su:
-
Ponovo pošalji poziv—Ponovo šalje verifikacionu e-poštu korisnicima.
-
Ponovo aktiviraj korisnika – Ponovo aktivira korisnike u njihov prethodni status.
-
Deaktiviraj korisnika—Deaktivira korisnike i menja njihov status u Neaktivan.
-
Izbriši korisnika – briše korisnike iz vaše organizacije.
Upravljanje statusom korisnika
Možete upravljati statusom korisnika u koloni Akcije u Control Hub-u.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na . |
| 2 |
Kliknite |
| 3 |
Izaberite akciju koju želite da izvršite. Ako vaša organizacija koristi sinhronizaciju direktorijuma (npr. DirSinc, Okta, Entra ID), potrebno je da upravljate korisnicima u vašem direktorijumu i sinhronizujete te promene sa Vebeksom. |
Pogledaj ograničene korisnike
Kada Cisco-ovi timovi za usaglašenost i otkrivanje prevara utvrde da se korisnik bavi sumnjivim aktivnostima, korisnik je označen kao prevara ili usklađenost u Control Hub-u. Ovi korisnici više nemaju pristup Vebek uslugama.
Možete da vidite kompletnu listu korisnika u vašoj organizaciji sa oznakom prevare, usaglašenosti ili oboje. Ne možete da izaberete ili uklonite ove oznake od korisnika. Ako smatrate da je korisnik pogrešno označen, kontaktirajte podršku.
| 1 |
Prijavite se na Control Hub. |
| 2 |
Kliknite na Korisnici . |
Upravljajte korisnicima na čekanju
Control Hub obično briše korisnike na čekanju 30 dana nakon što su deaktivirani. Možete da promenite ovo da bi Control Hub sačekao do 90 dana pre brisanja korisnika na čekanju.
Vebek zadržava korisničke podatke za korisnike na čekanju. Ako ponovo aktivirate korisnika na čekanju, oni mogu pronaći svoje stare podatke (Prostori i sastanci), ali samo ako su ti podaci još uvek u vašem periodu zadržavanja.
Ova postavka se ne odnosi na korisnike Active Directori koji su sinhronizovani sa Vebeksom. Kada sinhronizujete Active Directori sa Vebeksom:
-
Svi korisnici koji su deaktivirani u direktorijumu postaju na čekanju. Vebek drži ove korisnike u stanju na čekanju na neodređeno vreme.
-
Svi korisnici koji su izbrisani iz direktorijuma postaju na čekanju u Vebek-u. Vebek drži ove korisnike u stanju čekanja za KSNUMKS dana, a zatim ih briše. Možete izabrati da ih izbrišete ranije da biste oslobodili njihovu korisničku licencu. Ovaj prozor od 7 dana i dalje važi za korisnike na čekanju, čak i ako je konektor direktorijuma onemogućen u to vreme.
-
Ako su korisnici prvobitno sinhronizovani iz Active Directori-a označeni kao na čekanju nakon što je sinhronizacija onemogućena, oni će biti zadržani za normalan prozor od 30 do 90 dana.
| 1 |
Prijavite se u Control Hub, a zatim idite na upravljanja > organizacije. |
| 2 |
Pomerite se nadole do Upravljanje korisnikom na čekanju. |
| 3 |
Unesite broj između 30 i 90 u polje Izbriši korisnika na čekanju. Vaše promene se čuvaju automatski. |



pored korisnika.