- Domov
- /
- Članek
Upravljajte svoje uporabnike tako, da spreminjate licence za storitve, izvajate ustrezna dejanja glede na njihova stanja in filtrirate seznam po določenih skrbniških vlogah, vrstah računov ali spletnih mestih Webex.
Filtriraj uporabnike
Seznam lahko filtrirate tako, da se osredotočite na vrste uporabnikov, ki jih želite upravljati, na primer na skrbnike ali uporabnike, ki so na spletnem mestu Webex Meetings.
| 1 |
Prijavite se v Control Hubin nato pojdite na . |
| 2 |
Kliknite Filter. |
| 3 |
Izberite filtre, ki jih želite uporabiti za seznam. Filtrirate lahko po:
|
Seznam se samodejno posodablja glede na izbrane filtre. Kliknite Ponastavi, da odstranite vse filtre hkrati.
Podrobnosti o statusu uporabnika
V stolpcu Stanje je navedeno, ali so v vaši organizaciji uporabniki, ki so neaktivni ali niso bili preverjeni. S temi podatki se odločite, katero dejanje boste izvedli v zvezi z določenim uporabniškim računom, na primer ponovno poslati potrditveno e-pošto ali odstraniti uporabnika iz svoje organizacije.
Licence za storitve so dodeljene uporabnikom, ne glede na njihov status. Na primer, uporabnik, ki čaka na odobritev, še vedno uporablja licenco. Uporabniku lahko odvzamete licence, če storitev ne potrebuje več.
Uporabnik ima lahko katerega koli od naslednjih stanj:
-
Aktivno– To je idealno stanje za uporabnike med normalno uporabo. Uporabnik je del organizacije (bodisi povezan iz skrbništva spletnega mesta bodisi ga je ustvaril skrbnik Webexa v Control Hubu) in uporablja ali je pripravljen uporabljati njihove storitve sodelovanja. Nadaljnji upravni ukrepi niso potrebni.
-
V teku– Uporabnik je del organizacije, vendar njegova identiteta še ni bila potrjena. Morda še vedno preverjajo svojo identiteto, ko prvič dostopajo do Webexa. Do tega stanja lahko zlahka pride med uvajanjem.
Uporabniki v tem stanju ne morejo uporabljati njihovih storitev.
Nepreverjene uporabnike lahko spodbudite k aktivaciji svojih računov z množičnim aktivacijskim e-poštnim sporočilom.
-
Skladnost— Ciscova ekipa za skladnost je ugotovila, da ta uporabnik ni skladen s predpisi.
Uporabniki v tem stanju so zaklenjeni iz svojega računa.
-
Goljufija— Ciscova ekipa za odkrivanje goljufij je ugotovila, da se s tem računom izvaja sumljiva dejavnost.
Uporabniki v tem stanju so zaklenjeni iz svojega računa.
-
Začasno ustavljeno— Uporabnikov račun je začasno ustavil skrbnik.
-
Prehodno– Uporabnik je že ustvaril račun z isto domeno in ga je vaša organizacija zahtevala. Ko se bo uporabnik naslednjič prijavil, bo imel na voljo možnost spremembe e-poštnega naslova ali izbrisa računa.
Filtriraj glave stolpcev
Stolpce, ki se prikazujejo na strani Uporabniki in strani Izbrisani uporabniki, lahko dodate ali odstranite. Na primer, uporabnike lahko razvrstite po tem, kdaj so bili dodani v vašo organizacijo, ali po abecednem vrstnem redu po oddelku. Spremembe se shranijo samodejno in se prikažejo, ko se ponovno prijavite.
-
Za izvedbo teh sprememb morate biti skrbnik s polnimi pravicami v tej organizaciji. Zunanji skrbniki in skrbniki z dostopom samo za branje te funkcije ne vidijo.
-
Trenutno uporabnikov ne morete filtrirati in razvrščati po viru sinhronizacije.
| 1 |
Prijavite se v Control Hub. |
| 2 |
Pojdi na in na seznamu uporabnikov kliknite |
| 3 |
Izberite atribute, ki jih želite prikazati na strani. Atribut Prikazno ime je vedno viden. |
| 4 |
(Izbirno) Povlecite in spustite glave stolpcev, da spremenite vrstni red prikaza. |
Prenesi seznam uporabnikov
Seznam uporabnikov lahko izvozite v datoteko CSV in jo prenesete na namizni računalnik. Izvožena datoteka CSV odraža vse filtre, parametre iskanja ali prilagojene stolpce atributov, ki ste jih uporabili za seznam uporabnikov na zaslonu.
Glede na velikost vaše organizacije lahko traja nekaj časa, da Control Hub zbere in izvozi seznam uporabnikov v datoteko CSV. V pojavnem oknu so prikazani vsi izvozi, ki so trenutno v teku. V oknu lahko kliknete Začni nov prenos, da začnete ustvarjanje nove datoteke, ki odraža vse spremembe, ki ste jih morda naredili od začetka zadnjega izvoza.
| 1 |
Prijavite se v Control Hubin nato pojdite na . |
| 2 |
Kliknite Najnovejšo izvoženo datoteko CSV lahko prenesete do sedem dni po začetku prenosa. |
| 3 |
Ko je izvožena datoteka CSV prevedena, kliknite Prenesi iz upravitelja opravil. |
Podrobnosti stolpca Dejanja
Status uporabnika lahko spremenite v stolpcu Dejanja.
Če za sinhronizacijo uporabnikov uporabljate Cisco Directory Connector, lahko uporabnikom v Control Hubu znova pošljete povabila, vendar jih ne morete ponovno aktivirati, deaktivirati ali izbrisati. Ta dejanja morate izvesti v imeniku Active Directory in nato spremembe ponovno sinhronizirati s Control Hubom.
Glede na stanje so lahko ukrepi naslednji:
-
Ponovno pošlji povabilo– Ponovno pošlje potrditveno e-pošto uporabnikom.
-
Ponovno aktiviraj uporabnika– Ponovno aktivira uporabnike v prejšnje stanje.
-
Deaktiviraj uporabnika– Deaktivira uporabnike in spremeni njihov status v Neaktiven.
-
Izbriši uporabnika– Izbriše uporabnike iz vaše organizacije.
Upravljanje stanja uporabnika
Stanje uporabnika lahko upravljate v stolpcu Dejanja v središču Control Hub.
| 1 |
Prijavite se v Control Hubin nato pojdite na . |
| 2 |
Kliknite |
| 3 |
Izberite dejanje, ki ga želite izvesti. Če vaša organizacija uporablja sinhronizacijo imenikov (npr. DirSync, Okta, Entra ID), morate upravljati uporabnike v svojem imeniku in te spremembe sinhronizirati z Webexom. |
Ogled omejenih uporabnikov
Ko Ciscove ekipe za skladnost s predpisi in odkrivanje goljufij ugotovijo, da se uporabnik ukvarja s sumljivo dejavnostjo, je uporabnik v Control Hubu označen kot Goljufija ali Skladnost s predpisi. Ti uporabniki nimajo več dostopa do storitev Webex.
Celoten seznam uporabnikov v vaši organizaciji si lahko ogledate z oznako Goljufija, Skladnostali oboje. Teh oznak ne morete izbrati ali odstraniti od uporabnika. Če menite, da je bil uporabnik neupravičeno označen, se obrnite na podporo.
| 1 |
Prijavite se v Control Hub. |
| 2 |
Kliknite . |
Upravljanje čakajočih uporabnikov
Control Hub običajno izbriše čakajoče uporabnike 30 dni po tem, ko so bili deaktivirani. To lahko spremenite tako, da Control Hub počaka do 90 dni, preden izbriše čakajoče uporabnike.
Webex hrani uporabniške podatke za čakajoče uporabnike. Če ponovno aktivirate čakajočega uporabnika, lahko najde svoje stare podatke (Prostori in Srečanja), vendar le, če so ti podatki še vedno v vašem obdobju hrambe.
Ta nastavitev ne velja za uporabnike imenika Active Directory, ki so sinhronizirani z Webexom. Ko sinhronizirate Active Directory z Webexom:
-
Vsi uporabniki, ki so bili v imeniku deaktivirani, postanejo čakajoči. Webex te uporabnike za nedoločen čas zadrži v stanju čakanja.
-
Vsi uporabniki, ki so bili izbrisani iz imenika, postanejo v Webexu čakajoči. Webex te uporabnike zadrži v stanju čakanja 7 dni in jih nato izbriše. Lahko jih izbrišete prej, da sprostite njihovo uporabniško licenco. To 7-dnevno okno še vedno velja za čakajoče uporabnike, tudi če je povezovalnik imenika v tem času onemogočen.
-
Če so uporabniki, ki so bili prvotno sinhronizirani iz imenika Active Directory, po onemogočenju sinhronizacije označeni kot čakajoči, bodo shranjeni za običajni 30- do 90-dnevni okvir.
| 1 |
Prijavite se v Control Hubin nato pojdite na . |
| 2 |
Pomaknite se navzdol do Upravljanje čakajočega uporabnika. |
| 3 |
V polje Izbriši čakajočega uporabnika vnesite številko med 30 in 90. Vaše spremembe se shranijo samodejno. |


.
poleg uporabnika.