- Kezdőlap
- /
- Cikk
Kezelje felhasználóit a szolgáltatáslicencek módosításával, az állapotuk alapján releváns műveletek végrehajtásával, valamint a lista adott rendszergazdai szerepkörök, fióktípusok vagy Webex-webhelyek szerinti szűrésével.
Felhasználók szűrése
A listát szűrheti, hogy a kezelni kívánt felhasználótípusokra összpontosítson, például rendszergazdák vagy Webex Meetings webhelyen lévő felhasználók szerint.
| 1 |
Jelentkezzen be a Control Hubba, majd lépjen a . |
| 2 |
Kattintson a Szűrő gombra. |
| 3 |
Válassza ki a listára alkalmazni kívánt szűrőket. A szűrés módja:
|
A lista automatikusan frissül a kiválasztott szűrők alapján. Kattintson a Visszaállítás gombra az összes szűrő egyidejű eltávolításához.
Felhasználói állapot részletei
Az Állapot oszlop azt mutatja, hogy vannak-e inaktív vagy még nem ellenőrzött felhasználók a szervezetében. Ezekkel az információkkal döntheti el, hogy milyen lépéseket tegyen egy adott felhasználói fiókkal kapcsolatban, például küldje el újra az ellenőrző e-mailt, vagy távolítson el egy felhasználót a szervezetéből.
A szolgáltatási licenceket státuszuktól függetlenül hozzárendelik a felhasználókhoz. Például egy függőben lévő felhasználó továbbra is használ egy licencet. Eltávolíthatja a licenceket a felhasználóktól, ha már nincs szükségük a szolgáltatásokra.
Egy felhasználó a következő állapotok bármelyikével rendelkezhet:
-
Aktív— Ez az ideális állapot a felhasználók számára normál használat közben. A felhasználó a szervezet része (vagy a Webhely adminisztrációból linkelve, vagy a Control Hub egy Webex adminisztrátora által létrehozva), és az együttműködési szolgáltatásait használja, vagy készen áll azok használatára. További adminisztratív intézkedésre nincs szükség.
-
Füőben— A felhasználó a szervezet része, de a személyazonosságát még nem ellenőrizték. Előfordulhat, hogy a Webex első használatakor még mindig ellenőrzik a személyazonosságukat. Ez az állapot könnyen előfordulhat a bevezetés során.
A felhasználók ebben az állapotban nem használhatják a szolgáltatásokat.
A nem ellenőrzött felhasználókat egy tömeges aktiválási e-mailbenösztönözheted fiókjuk aktiválására.
-
Megfelelőség— A Cisco megfelelőségi csapata megállapította, hogy ez a felhasználó nem felel meg a követelményeknek.
Az ebben az állapotban lévő felhasználók kizárva vannak a fiókjukból.
-
Csalás— A Cisco csalásészlelő csapata megállapította, hogy ez a fiók gyanús tevékenységet folytat.
Az ebben az állapotban lévő felhasználók kizárva vannak a fiókjukból.
-
Felfüggesztve— A felhasználói fiókot egy rendszergazda felfüggesztette.
-
Átmeneti— A felhasználó már létrehozott egy fiókot ugyanazzal a domainnel, és a szervezete már igényelte. A felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor lehetősége lesz módosítani az e-mail címét vagy törölni a fiókját.
Oszlopfejlécek szűrése
Hozzáadhat vagy eltávolíthat oszlopokat, amelyek a Felhasználók oldalon és a Törölt felhasználók oldalon jelennek meg. Például rendezheti a felhasználókat a szervezethez való hozzáadásuk időpontja szerint, vagy részlegek szerinti betűrendben. A módosítások automatikusan mentésre kerülnek, és bejelentkezéskor megjelennek.
-
A módosítások elvégzéséhez teljes jogú rendszergazdának kell lennie ebben a szervezetben. A külső rendszergazdák és a csak olvasási jogosultsággal rendelkező rendszergazdák nem látják ezt a funkciót.
-
Jelenleg nem szűrheted és rendezheted a felhasználókat a Szinkronizációs forrásalapján.
| 1 | |
| 2 |
Lépjen a lehetőségre, majd a felhasználók listájában kattintson a |
| 3 |
Válassza ki az oldalon megjeleníteni kívánt attribútumokat. A Megjelenített név attribútum mindig látható. |
| 4 |
(Választható) Húzd át az oszlopfejléceket a megjelenési sorrendjük átrendezéséhez. |
Felhasználói lista letöltése
A felhasználók listáját CSV-fájlba exportálhatja, és letöltheti az asztalára. Az exportált CSV-fájl tükrözi a képernyőn megjelenő felhasználói listára alkalmazott szűrőket, keresési paramétereket vagy testreszabott attribútumoszlopokat.
A szervezet méretétől függően eltarthat egy ideig, amíg a Control Hub összeállítja és CSV-fájlba exportálja a felhasználói listát. A felugró ablakban megjelennek az aktuálisan folyamatban lévő exportálások. Az ablakban a Új letöltés indítása gombra kattintva új fájlt indíthat, amely tükrözi az utolsó exportálás óta végrehajtott módosításokat.
| 1 |
Jelentkezzen be a Control Hubszolgáltatásba, majd lépjen a . |
| 2 |
Kattintson a A legutóbb exportált CSV-fájl a létrehozását követő hét napig tölthető le. |
| 3 |
Kattintson a Letöltés a feladatkezelőből gombra, amikor az exportált CSV fájl lefordításra került. |
Műveletek oszlop adatai
A felhasználó állapotát a Műveletek oszlopban módosíthatja.
Ha a Cisco címtárösszekötőt használja a felhasználók szinkronizálására, újraküldheti a meghívásokat a Control Hub felhasználóinak, de nem aktiválhatja, de deaktiválhatja vagy törölheti a felhasználókat. Ezeket a műveleteket az Active Directoryban kell végrehajtania, majd újra kell szinkronizálnia a Control Hub változásait.
Az állapottól függően a következő műveleteket hajthatja végre:
-
Meghívó újraküldése— Újra elküldi az ellenőrző e-mailt a felhasználóknak.
-
Felhasználó újraaktiválása— Újraaktiválja a felhasználókat az előző állapotukba.
-
Felhasználó deaktiválása— Deaktiválja a felhasználókat, és inaktívra módosítja az állapotukat.
-
Felhasználó törlése— Törli a felhasználókat a szervezetből.
Felhasználói állapot kezelése
A felhasználói állapotot a Control Hub Műveletek oszlopában kezelheti.
| 1 |
Jelentkezzen be a Control Hubba, majd lépjen a . |
| 2 |
Kattintson a felhasználó melletti |
| 3 |
Válassza ki a végrehajtani kívánt műveletet. Ha szervezete címtár-szinkronizálást használ (pl. DirSync, Okta, Entra ID), akkor kezelnie kell a címtárban lévő felhasználókat, és szinkronizálnia kell ezeket a módosításokat a Webex-szel. |
Korlátozott felhasználók megtekintése
Amikor a Cisco megfelelőségi és csalásészlelési csapatai gyanús tevékenységet észlelnek egy felhasználónál, a felhasználót Csalás vagy Megfelelőség megjelöléssel látják el a Control Hub-ban. Ezek a felhasználók már nem férhetnek hozzá a Webex szolgáltatásaihoz.
Megtekintheti a szervezetében található felhasználók teljes listáját, akiknél a következő megjelölést jelölték: Csalás, Megfelelőség, vagy mindkettő. Ezeket a címkéket nem lehet kiválasztani vagy eltávolítani egy felhasználóról. Ha úgy gondolod, hogy egy felhasználót tévesen jelöltek meg, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
| 1 | |
| 2 |
Kattintson a . |
Füőben lévő felhasználók kezelése
A Control Hub általában 30 nappal a deaktiválásuk után törli a függőben lévő felhasználókat. Ezt módosíthatja úgy, hogy a Control Hub akár 90 napot is várjon a függőben lévő felhasználók törlésével.
A Webex megőrzi a függőben lévő felhasználók adatait. Ha újraaktivál egy függőben lévő felhasználót, akkor az megtalálhatja a régi adatait (Helyek és Megbeszélések), de csak akkor, ha az adatok még a megőrzési időszakon belül vannak.
Ez a beállítás nem vonatkozik a Webex-szel szinkronizált Active Directory-felhasználókra. Amikor szinkronizálja az Active Directoryt a Webex-szel:
-
A címtárban deaktivált felhasználók függőben lévővé válnak. A Webex határozatlan ideig függőben lévő állapotban tartja ezeket a felhasználókat.
-
A címtárból törölt felhasználók függőben lévővé válnak a Webexben. A Webex 7 napig függőben lévő állapotban tartja ezeket a felhasználókat, majd törli őket. Hamarabb is törölheti őket, hogy felszabadítsa a felhasználói licencüket. Ez a 7 napos ablak akkor is érvényes a függőben lévő felhasználókra, ha a Directory Connector ez idő alatt le van tiltva.
-
Ha az eredetileg az Active Directoryból szinkronizált felhasználókat a szinkronizálás letiltása után függőben lévőként jelölik meg, akkor a szokásos 30–90 napos időszakra megmaradnak.
| 1 |
Jelentkezzen be a Control Hubba, majd lépjen a . |
| 2 |
Görgessen le a Függőben lévő felhasználó kezeléselehetőséghez. |
| 3 |
Írjon be egy 30 és 90 közötti számot a Függőben lévő felhasználó törlése mezőbe. A módosítások automatikusan mentésre kerülnek. |


elemre.
ikonra.