- Ana Sayfa
- /
- Makale
Kullanıcılarınızı, hizmet lisanslarını değiştirerek, durumlarına göre ilgili işlemleri gerçekleştirerek ve listeyi belirli yönetici rolleri, hesap türleri veya Webex sitelerine göre filtreleyerek yönetin.
Kullanıcıları filtrele
Listeyi filtreleyerek, yönetmek istediğiniz kullanıcı türlerine odaklanabilirsiniz; örneğin, yöneticilere veya Webex Meetings sitesinde bulunan kullanıcılara göre filtreleme yapabilirsiniz.
| 1 |
Control Hub'a giriş yapın, ardından . |
| 2 |
Filtrele'ye tıklayın. |
| 3 |
Listeye uygulamak istediğiniz filtreleri seçin. Filtrelemeyi şu şekilde filtreleyesiniz:
|
Liste, istediğiniz filtrelere göre otomatik olarak güncellenir. Tüm filtreleri aynı anda kaldırmak için Sıfırla seçeneğine tıklayın.
Kullanıcı durumu ayrıntıları
Durum sütunu, kuruluşunuzda etkin olmayan veya doğrulanmamış kullanıcılar olup olmadığını gösterir. Doğrulama e-postayı yeniden gönderme veya bir kullanıcının kullanıcı hesabı gibi belirli bir oturumda hangi işlemde yer alacaknıza karar vermek için bu bilgileri kullanın.
Hizmet lisansları, durumlarından bağımsız olarak kullanıcılara atanır. Örneğin, beklemede olan bir kullanıcı hala lisans kullanmaktadır. Hizmetlere artık ihtiyacı yoksa lisansları bir kullanıcıdan kaldırabilirsiniz.
Bir kullanıcı aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahip olabilir:
-
Aktif—Bu, kullanıcıların normal kullanım sırasında bulunmaları gereken ideal durumdur. Kullanıcı kuruluşun bir parçası (site yönetimi bağlantısı veya Control Hub'Webex yöneticisi tarafından oluşturulan) ve iş birliği hizmetlerini kullanmaya hazır. Başka bir yönetici eylemine gerek yoktur.
-
Beklemede—Kullanıcı kuruluşun bir üyesidir ancak kimliği henüz doğrulanmamıştır. Telefon telefonlarına ilk kez erişirken Webex kimliklerini doğrularlar. Bu durum, işe alım ve entegrasyon sürecinde kolaylıkla ortaya çıkabilir.
Kullanıcılar bu durumda olduklarında hizmetlerini kullanamazlar.
Doğrulanmamış kullanıcıları, toplu aktivasyon e-postası ile hesaplarını etkinleştirmeye teşvik edebilirsiniz.
-
Uyumluluk— Cisco uyumluluk ekibi, bu kullanıcının uyumsuz olduğunu belirlemiştir.
Bu durumda olan kullanıcılar hesaplarına erişemezler.
-
Sahtekarlık—Cisco'nun sahtekarlık tespit ekibi, bu hesabın şüpheli faaliyetlerde bulunduğunu belirledi.
Bu durumda olan kullanıcılar hesaplarına erişemezler.
-
Askıya Alındı— Kullanıcının hesabı bir yönetici tarafından askıya alındı.
-
Geçici—Kullanıcı aynı alan adıyla zaten bir hesap oluşturmuş ve kuruluşunuz tarafından sahiplenilmiştir. Kullanıcı bir sonraki oturum açtığında, e - posta adresini değiştirmek veya hesabını silmek için bir seçenek sunulacaktır.
Filtre sütun başlıkları
Kullanıcılar sayfası ve Silinen kullanıcılar sayfasında gösterilen sütunları ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Örneğin, kullanıcıları kuruluşunuza eklenme tarihlerine göre veya departmanlarına göre alfabetik olarak sıralamak isteyebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilir ve tekrar giriş yaptığınızda gösterilir.
-
Bu değişiklikleri yapabilmek için bu kuruluşta tam yetkili yönetici olmanız gerekmektedir. Harici yöneticiler ve salt okunur yöneticiler bu özelliği göremez.
-
Şu anda kullanıcıları Senkronizasyon kaynağıile filtreleyip sıralayamazsınız.
| 1 | |
| 2 |
ve kullanıcı listesinde |
| 3 |
Sayfada görünmesini istediğiniz özellikleri seçin. Görüntü adı özelliği her zaman görünürdür. |
| 4 |
(İsteğe bağlı) Sütun başlıklarını sürükleyip bırakarak görünme sıralarını değiştirebilirsiniz. |
Kullanıcı listesini indir
Kullanıcı listenizi CSV dosyasına aktarabilir ve masaüstünüze indirebilirsiniz. Dışa aktarılan CSV dosyası, ekranınızda kullanıcı listesine uyguladığınız tüm filtreleri, arama parametrelerini veya özelleştirilmiş özellik sütunlarını yansıtır.
Organizasyonunuzun büyüklüğüne bağlı olarak, Control Hub'ın kullanıcı listesini derleyip CSV dosyasına aktarması biraz zaman alabilir. Açılan pencerede şu anda devam eden tüm dışa aktarma işlemleri görüntülenir. Pencerede Yeni bir indirme başlat seçeneğine tıklayarak, son dışa aktarma işleminden bu yana yaptığınız değişiklikleri yansıtan yeni bir dosya oluşturabilirsiniz.
| 1 |
Kontrol Merkezi'ne giriş yapın, ardından . |
| 2 |
En son dışa aktarılan CSV dosyası, indirme işlemi başlatıldıktan sonra yedi güne kadar indirilebilir. |
| 3 |
Dışa aktarılan CSV dosyası derlendiğinde Görev yöneticisinden indir seçeneğine tıklayın. |
Eylemler sütunu ayrıntıları
Eylemler sütununda kullanıcının durumunda değişiklikler yapabilirsiniz .
Kullanıcı senkronizasyonu Dizin Bağlayıcı için Cisco Dizin Bağlayıcı kullanıyorsanız Control Hub'da kullanıcılara davetleri yeniden gönderebilirsiniz, ancak kullanıcıları yeniden etkinleştirilemez, devre dışı bırakılamaz veya silemezsiniz. Bu işlemleri aynı anda gerçekleştirmeniz Active Directory değişiklikleri Control Hub'da yeniden senkronize edin.
Duruma bağlı olarak, gerçekleştir şunları gerçekleştirin:
-
Daveti Yeniden Gönder—Kullanıcılara doğrulama e-postasını yeniden gönderir.
-
Kullanıcıyı Yeniden Etkinleştir—Kullanıcıları önceki durumlarına geri etkinleştirir.
-
Kullanıcıyı Devre Dışı Bırak—Kullanıcıları devre dışı bırakır ve durumlarını Etkin Değil olarak değiştirir.
-
Kullanıcıyı Sil—Kuruluşunuzdan kullanıcıları siler.
Kullanıcı durumunu yönetin
Kullanıcı durumunu Kontrol Merkezi'ndeki İşlemler sütunundan yönetebilirsiniz.
| 1 |
Control Hub'a giriş yapın, ardından . |
| 2 |
Kullanıcının yanındaki |
| 3 |
Gerçekleştirmek istediğiniz işlemi seçin. Eğer kuruluşunuz dizin senkronizasyonu (örneğin DirSync, Okta, Entra ID) kullanıyorsa, kullanıcıları dizininizde yönetmeniz ve bu değişiklikleri Webex ile senkronize etmeniz gerekir. |
Kısıtlı kullanıcıları görüntüle
Cisco'nun uyumluluk ve sahtekarlık tespit ekipleri bir kullanıcının şüpheli bir faaliyette bulunduğunu belirlediğinde, kullanıcı Control Hub'da Sahtekarlık veya Uyumluluk olarak işaretlenir. Bu kullanıcılar artık Webex hizmetlerine erişemiyor.
Organizasyonunuzda Dolandırıcılık, Uyumlulukveya her ikisi olarak işaretlenmiş tüm kullanıcıların tam listesini görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcıdan bu etiketleri seçemez veya kaldıramazsınız. Bir kullanıcının yanlışlıkla işaretlendiğine inanıyorsanız, destek ekibiyle iletişime geçin.
| 1 | |
| 2 |
. |
Bekleyen kullanıcıları yönetin
Control Hub normalde devre dışı bırakılan kullanıcıları 30 gün sonra siler. Bu ayarı değiştirerek Control Hub'ın bekleyen kullanıcıları silmeden önce 90 güne kadar beklemesini sağlayabilirsiniz.
Webex, işlem bekleyen kullanıcıların verilerini saklar. Beklemede olan bir kullanıcıyı yeniden etkinleştirirseniz, eski verilerine (Alan ve Toplantılar) ulaşabilirler, ancak bu yalnızca verilerin saklama süreniz içinde olması koşuluyla geçerlidir.
Bu ayar, Webex ile senkronize edilmiş Active Directory kullanıcıları için geçerli değildir. Active Directory'yi Webex ile senkronize ettiğinizde:
-
Dizin içinde devre dışı bırakılan tüm kullanıcılar bekleme durumuna geçer. Webex bu kullanıcıları süresiz olarak bekleme durumunda tutar.
-
Dizin listesinden silinen tüm kullanıcılar Webex'te beklemede kalır. Webex bu kullanıcıları 7 gün boyunca bekleme durumunda tutuyor ve ardından siliyor. Kullanıcı lisanslarını boşaltmak için bunları daha erken silmeyi seçebilirsiniz. Bu 7 günlük süre, Dizin Bağlayıcısı bu süre içinde devre dışı bırakılsa bile, beklemede olan kullanıcılar için geçerlidir.
-
Active Directory'den senkronize edilen kullanıcılar, senkronizasyon devre dışı bırakıldıktan sonra beklemede olarak işaretlenirse, normal 30 ila 90 günlük süre boyunca saklanmaya devam ederler.
| 1 |
Kontrol Merkezine giriş yapın, ardından . |
| 2 |
Aşağıya kaydırarak Bekleyen kullanıcıları yönetbölümüne gelin. |
| 3 |
Bekleyen kullanıcıyı sil alanına 30 ile 90 arasında bir sayı girin. Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilir. |


öğesine tıklayın.
işaretine tıklayın.